Mégsem épül apartmanház az almádi parton

Vágólapra másolva!
A Balaton körül százmillió forint értékben beruházásokat tervező SCD Holding megállapodott a balatonalmádi önkormányzattal, így nyitott maradhat a part a nagyközönség számára, és a helyhatóságot sem éri kár.
Vágólapra másolva!

Egyévnyi egyezkedés után sikerült kompromisszumra jutnia Balatonalmádi önkormányzatának a területén két nagyberuházást is tervező SCD Holdinggal, e szerint nem épül apartmanház a Balaton partján - mondta Keszey János, Balatonalmádi polgármestere az MTI-nek. A településnek szüksége van a lepusztult partközeli ingatlanok fejlesztésére, de nem értett egyet teljesen az SCD fejlesztési elképzeléseivel.

A kempingfejlesztési terveket, amelyek modernebb kiszolgáló egységek építésével növelik a beépítettséget, támogatta a testület. Ahhoz azonban végül nem járult hozzá, hogy a társaság a kempingövezet átsoroltatásával több egységből álló apartmanházat építsen a Kristóf Ház helyén.

Ezzel ugyanis egyrészt megszűnt volna a partközeli terület nyitottsága a nagyközönség számára, másrészt az önkormányzat adóbevétele valószínűleg csökkent volna, ha az ingatlan nem kereskedelmi szálláshelyként működik tovább - érvelt a polgármester.

Keszey János beszámolója szerint a legutóbbi tárgyaláson sikerült ezt az álláspontot elfogadtatni a beruházóval. Ezzel egy év után egyezségre jutottak, amit már a testület is jóváhagyott. Így ha az SCD is szentesíti aláírásával a megállapodást, megkezdődhet a több mint 3 milliárd forintosra tervezett beruházások engedélyeinek beszerzése és a településrendezési terv igények szerinti módosítása.