Jövőre indulhat az építkezés a Vasas telkén

Vágólapra másolva!
Már komolyan érdeklődnek a lehetséges bérlők a Vasas Sport Club 34 ezer négyzetméteres területének földhasználati jogát megvásárló Carion Holding Zrt.-nél. Elsősorban kereskedelmi és irodakomplexumot kívánnak létesíteni a sporttelepen - értesült a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Amint azt a Carion fejlesztési vezetője, Szilágyi István a Világgazdaságnak elmondta: a Béke út mentén 99 évre megkapott területen a már megindult tervezés során figyelembe veszik a potenciális bérlők igényeit is. A fejlesztés társfinanszírozására is nagy az érdeklődés a pénzügyi befektetők részéről.

A várhatóan 18-20 milliárd forintos beruházássorozat már a jövő év őszén megindulhat. A tervek szerint az építkezés első fázisa 2010-re elkészül, a másodikat pedig egy évvel későbbre tervezik.

A sportegyesület a sajtóértesülések szerinti 1,7 milliárd forintos összegből a megmaradó, az állam tulajdonában és a Vasas SC használatában lévő csaknem 90 ezer négyzetméter nagyságú Fáy utcai sportingatlant korszerűsíti. Ezen a területen korábban kínai piac működött. Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke elmondta, elsőként már év végére elkészül egy közel 350 millió forintba kerülő edzőközpont.

A második ütemben, 2008- 2009-ben következhet a kézilabdacsarnok felújítása, a központi irodák, új birkózó- és ökölvívócsarnok, valamint a labdarúgást is kiszolgáló épületek kialakítása. Amennyiben sikerül további tőkét bevonni, úgy sor kerülhet a labdarúgó-stadion teljes felújítása, illetve egy uszoda, edzőcsarnok és sportkollégium létesítésére.