Telekfejlesztő ingatlanalapot indít a BgNV

Vágólapra másolva!
Legfeljebb 20 milliárd forint névértékű befektetési jegyeket kínál az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő csoporthoz tartozó új befektetési alap. Fejlesztésre alkalmas telkek vásárlásával, értékesítésével és a beruházások előkészítésével foglalkozik majd.
Vágólapra másolva!

A PSZÁF általi nyilvántartásba vétel után december 14-én kezdik forgalmazni a Biggeorge's-NV 4. Ingatlanforgalmazó Befektetési Alap befektetési jegyeit - derül ki az [origo]-hoz eljuttatott közleményből.

A nyilvános, nyílt végű alap minimum 1 milliárd, legfeljebb 20 milliárd forint névértékben értékesítésre meghirdetett befektetési jegyeiből már a rövid jegyzési periódus alatt is 5 milliárd forint értékben jegyeztek a befektetők. Az alapkezelő tervei szerint az alap a folyamatos forgalmazás révén tovább növelheti majd vagyonát, mivel az Alapkezelő számára több hazai intézményi befektető is jelezte befektetési szándékát.

Mivel az ingatlanfejlesztés nagyobb értékteremtési potenciállal bír a kész ingatlanok tartásával szemben, és a társaság ingatlanfejlesztési filozófiája is a hozzáadottérték-teremtésre fókuszál, az alapkezelő kiemelkedő hozamra számít - fogalmaz a közlemény. Éppen ezért csupán 0,5 százalékos éves fix alapkezelési díjat számít fel - ezt egészíti ki a célhozamot (melynek mértéke minimum az MNB-alapkamat plusz 3 százalék) meghaladó teljesítmény esetén az Alapkezelőt megillető sikerdíj.

Az alap befektetési stratégiája szerint döntő részben fejlesztési területeket vásárol, azokon ingatlanfejlesztési projekteket készít elő, majd a kivitelezés megkezdése előtt értékesít (így nem vállalja fel a kivitelezéssel és bérbeadással járó kockázatokat). A tervek szerint az alap ingatlankitettsége az indulást követően hamarosan elérheti a hosszú távon is kívánatosnak tartott 70-80 százalékos szintet.

A befektetési tevékenység szervezésében és lebonyolításában az alapkezelő nagymértékben támaszkodik a Biggeorge's-NV ingatlanfejlesztésekben jártas csapatára. Jelenleg több, mint 7 milliárd forint értékű befektetési célpontot vizsgál, és az első tranzakció lezárására akár már az idén sor kerülhet.

A határozatlan futamidejű alap befektetési jegyeit természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli szervezetek egyaránt megvásárolhatják. A befektetési jegyek forgalmazója a CIB Bank Zrt. A jegyzési árfolyam a befektetési jegy névértékével megegyező nagyságú: 100 forint/jegy, a minimális jegyzési mennyiség 10 ezer darab, így a minimális jegyzés értéke egymillió forint.