Spanyolok is építenek a Balatonnál

Vágólapra másolva!
Szállodát és villaparkot épít a siófoki Ezüstparton a Fadesa ingatlanóriás hazai leányvállalata. A komplexum 2009 végére készülhet el.
Vágólapra másolva!

A spanyol érdekeltségű Fadesa Hungária Zrt. jövő tavasszal tervezi beindítani egyik nagyberuházását Siófok Ezüstpartján, ahol mintegy 4 hektáros területen, 6 milliárd forintos költségvetéssel villaparkot és szállodát fog építeni.

Szesztai György, a cég magyar leányvállalatának területfejlesztési osztályvezetője az MTI-nek elmondta, a spanyol Martinsa-Fadesa magyar leányvállalata, a Fadesa Hungária Zrt. az utóbbi időben négy telket vásárolt az Ezüstparton: egy tízezer négyzetméteres ingatlant Siófok önkormányzatától pályázat útján, a másik hármat magántulajdonosoktól.

A siófoki parti sétány melletti területen villaparkot, továbbá egy 150 szobás, 4 csillagos szállodát terveznek építeni. A munka az építési engedélyek megszerzésének függvényében, legkorábban 2008 tavaszán indul, és a másfél évig tart. Az építkezéssel párhuzamosan megkezdődik az ingatlanértékesítés is.

Szesztai György beszámolója szerint a Fadesának jelenleg nincs más balatoni projektje, de érdeklődik újabb vidéki helyszínek iránt. A fővárosban jelenleg több nagyberuházást is futtat a cég: az egyik a Király utcai, Central Passage nevű, többszintes lakó- és kereskedelmi épület, a másik a XIII. kerületi Danubio Park-projekt.

A társaság ezenkívül 81 hektárnyi területtel rendelkezik Csepel északkeleti területén, ahol a kerületi és fővárosi önkormányzatokkal együttműködve és egyeztetve vegyes, városias, zöldfelületekkel tagolt lakóterületet kíván kialakítani a közeljövőben.