Eladó a posta székháza

Vágólapra másolva!
A Magyar Posta Zrt. csütörtökön nyilvános pályázatot hirdetett meg eddigi székháza, a 100 százalékos tulajdonában lévő, Budapest XII. kerület Krisztina körút 6-8. szám alatti ingatlan értékesítésére.
Vágólapra másolva!

A kiírás szerint az értékesítendő telek 5687 négyzetméter, a rajta lévő többemeletes épület 18 628 négyzetméter hasznos alapterületű. Az ajánlatokat a pályázóknak 2008. január 15-ig kell benyújtaniuk. A pályázók csak egyösszegű fizetési ajánlatot tehetnek, kivéve, ha hitelből fizetnék a vételár egy részét.

A tender kiírása előtt a társaság szintén pályázat útján már megtalálta az új irodaházát, amelybe november második felében kezdik meg a beköltözést. Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője emlékeztetett arra, hogy a társaság vezetése már évek óta foglalkozott azzal, hogy a főváros több pontján szétszórtan működő szervezeteinek egy korszerű irodaépületben biztosítson elhelyezést.

Telephelyei közül ugyanis például az Árpád fejedelem úti Siemens-ház bérleti szerződése 2007 közepén lejárt, és akad olyan ingatlan is - a XIII. kerületi Lehel u. 10/A szám alatt -, amelyet vissza kell adnia eredeti tulajdonosának.

A saját tulajdonban lévő, Budapest XIV. kerületi Szugló utcai és a XII. kerület Krisztina körúti ingatlanok korszerűsítésére pedig jelentős összegeket kellett volna költenie. Ez utóbbi ráadásul fővárosi védettségű épület, így felújítása egyéb nehézségekbe is ütközött volna - tette hozzá Tomecskó Tamás.

Az új irodaházbérlésre ezért tendert írt ki a társaság, amelynek eredményét 2007. július 26-án hirdették ki. Így a posta központi irodái a XIII. kerület Népfürdő utca 27-es szám alatti Gateway Business Centerbe költöznek. Tomecskó Tamás tájékoztatása szerint a beköltözés 2008 első negyedévéig tart el.

Az új irodaházat a társaság legalább 2017. december 31-ig veszi bérbe az Ablon csoporthoz tartozó Globál Immo Kft.-től. A 23 ezer négyzetméteres területért havi 400 ezer eurós bérleti díjat fizet a Magyar Posta.