Két ajánlat a Fradi-pályára

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Ferencváros által használt Üllői úti ingatlan értékesítésére kiírt pályázat szerda délelőtti határidejéig két ajánlat érkezett be a kiíró Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz - tájékoztatta az Országos Sajtószolgálatot a KVI vezérigazgatója, Zelles Sándor.

A magyar állam tulajdonában és a Sportfolió Sportlétesítményeket Kezelő, Hasznosító és Fejlesztésszervező Kht. vagyonkezelésében álló, egyebek mellett a FTC stadionját is magában foglaló, 6+2 hektáros ingatlan megvételére a klub hivatalos honlapján megjelent értesülés szerint egy brit és egy belga befektető nyújtott be pályázatot.

Ez a negyedik tender a Fradi-ingatlanra. Legutóbb, több mint egy hónapja hárman is megvásárolták a pályázati kiírást, amely a korábbiaktól eltérően már nem a vagyonkezelői, hanem a tulajdonjogot kínálta megvételre - akárcsak a jelenlegi -, ajánlatot azonban senki sem tett. A másik két pályázat szintén eredménytelen volt.

A leendő befektetőnek az ingatlannak együtt az egyesületet is meg kell vennie, a kiírás szerint ugyanis feltétel az összesen 20 millió forint névértékű, 80 százalékos részvénycsomag megvásárlása, 800 milliós áron. További 1,8 milliárd forintot kell fizetnie a Fradinak létesítményhasználati jog megvásárlása fejében.

Az államnak ezen felül minimum 4 milliárd 164 millió forint jár, és a befektetőnek vállalnia kell azt is, hogy két éven belül 1,44 milliárd forintot áldoz a létesítmény felújítására, illetve 25 évre biztosítja az FTC-nek a stadion és a hozzá tartozó irodák használatát.