Magyarországon is terjeszkedik a Gestesa

Vágólapra másolva!
A Fadesa és a Sedesa után újabb külföldön terjeszkedő spanyol ingatlanóriás jelent meg Magyarországon. A Gestesa fejlesztései a piac egyszerre több szegmensét célozzák.
Vágólapra másolva!

A Gestesa spanyol ingatlanfejlesztő és beruházó csoport magyar cége, a Gestesa Magyarország az idén 20 millió eurót kapott fejlesztésre, de "nem biztos, hogy el tudja költeni" - mondta Gyöngyösi Zoltán cégvezető sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Jelenleg a Gestesa két projektje áll előkészítés alatt, egy irodaház a budapesti Baross téren és egy 35 lakásos lakópark a Duna jobb partján, a fővárostól északra. A Galéria irodaház kiadható felülete 14 ezer négyzetméter lesz.

A tájékoztatón a további magyarországi tervekről annyi derült ki, hogy a cég elsősorban lakás- és irodaberuházásban gondolkodik, de kiegészítő jelleggel végezhet kiskereskedelmi fejlesztést is. Több hotelüzemeltető várja, hogy megfelelő - 4-5 csillagos - épülethez jusson a magyar fővárosban, így ezen a területen is aktív lesz a Gestesa.

Jelenleg a Gestesa nemcsak fejlesztő, hanem beruházó is. Évi ezer lakást épít, amelyeket bérbe ad. Mint Joaquin Madrigal nemzetközi ügyvezető megjegyezte, az elmúlt 10 év annyira jó volt a spanyol ingatlanos cégeknek, hogy túlnőtték magukat, így szükségképpen lépnek ki országukból. A Gestesa térségben Magyarországon és Lengyelországban van jelen, de be akar lépni a szlovák és a román piacra is.

A Gestesát két magánszemély alapította 1995-ben, a Madridhoz közeli Guadalajarában. Mára a cég csoporttá vált, rendelkezik - többek közt - kivitelező, marketing- és a nemzetközi ügyekért felelős társasággal is. Ezt Joaquin Madrigal ismertette a tájékoztatón.

A csoport értékesítési árbevétele 151 millió euró volt 2006-ban, ami duplája az egy évvel korábbinak. A bevétel szerint az első 40, a 6,5 millió négyzetméternyi ingatlanportfólióval az első tíz cég között található a csoport Spanyolországban.