Újabb megaberuházás az angyalföldi Duna-parton

Vágólapra másolva!
Hamarosan konkurenciát kap a XIII. kerületi Marina-part: a közelben, a Duna-part Duna Pláza mögötti részén többfunkciós ingatlanfejlesztés indul.
Vágólapra másolva!

Még szeptemberben 130 milliárd forintos ingatlanberuházásba kezd a Home Center Zrt. Angyalföldön, a Duna Pláza mögötti területen - közölte a fejlesztő cég az MTI-vel.

Az északi összekötő vasúti hídtól délre, a Népszigettel szemben - az öböl partján - fekvő 12,6 hektáros területen 386 ezer négyzetméternyi épületet kíván létrehozni a fejlesztő. Ebből 171 ezer négyzetméter lesz a lakás, 137 ezer az iroda, 55 ezer a kereskedelmi létesítmény és 23 ezer négyzetméter a szálloda.

Az ez év szeptemberi indulástól 2014-ig évi 250 lakás és 25 ezer négyzetméternyi iroda felépítése a cél. Az első ütemben 2008 végéig három lakótorony épül meg 128 lakással, és 1700 négyzetméternyi kereskedelmi épület készül el.

A 360 fok Budapest nevű projekt beruházási költsége több mint félmilliárd euró (130 milliárd forint). A koncepciótervet a berlini Kay Wieland iroda készítette, az épületek tervezésében viszont magyar irodák - köztük a Vadász Építész Stúdió - is részt vesznek.

A fejlesztő Home Center Zrt. 2003-ban alakult 20 millió forintos alaptőkével. A cégjegyzék szerint múlt év nyarától a részvények 99,5 százalékét a ciprusi bejegyzésű World Style Homecenter Holding Limited tulajdonolja. A közlemény szerint az anyacég berlini, budapesti és dublini irodáiban 40 munkatársat foglalkoztat. A magyar cég vezérigazgatója Ofer Hava.