Vágólapra másolva!
Az üzletek és vendéglátóhelyek mellett A kategóriás irodák, valamint több sportlétesítmény lesz a kispesti Határ útnál felépülő új bevásárlóközpontban. A beruházó a szomszédos Europarknál feljebb akarja pozicionálni a Neo Centert.
Vágólapra másolva!

A szó szoros értelmében közvetlen vetélytársat kap 2009-ben az éppen 10 éve átadott, Határ úti Europark bevásárlóközpont. Az Üllői út túloldalára tervezett Neo Center úgynevezett vegyes funkciójú központ lesz.

A bevásárlóközpont és irodaháza egyaránt 17 ezer négyzetméteres területet kínál majd a bérlőknek, 15-45 euró közötti, illetve 12,5 eurós négyzetméterenkénti tarifával. Az 5000 négyzetméteres sport- és szabadidőrészleg fedett és szabadtéri futball- és kosárlabdapályát, valamint fitneszközpontot ígér.

A fejlesztő Whitestone Investment ügyvezető partnere, Norbert Galfusz az építés szeptemberi kezdését bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, nem aggódnak a konkurencia közelsége miatt. Az Europark üzlethelyiségeire ugyanis évek óta túlkereslet van, így joggal számíthatnak a várólistás cégekre.

Hozzátette, a Neo Center hangsúlyos sportfunkcióival, tetőteraszával, játszóterével a maga nemében különleges lesz, és a környékbeli vásárlóerőt felmérő kutatások nyomán árszínvonalát szeretnék a szomszédos Europarknál valamivel "feljebb" pozicionálni.

A komplexum teljes költsége várhatóan 60 millió euró (15 milliárd forint) körül alakul. Beruházója a londoni székhelyű Chayton Capital befektetési alapkezelő és tanácsadó, amelynek egyebek mellett Bulgáriában és Romániában vannak érdekeltségei, de tervezi a terjeszkedést a délszláv országokban, illetve Európán kívül is.

Neil Crowder, a Chayton Capital ügyvezető partnere kijelentette, mivel az alapkezelőnek ez a befektetése alapozza meg magyarországi hírnevét, nagyon szeretnék, hogy jól fogadják a bérlők és a lakosok is. Ezért törekedtek arra, hogy egyszerű pláza helyett városközpont jellegű létesítményt teremtsenek.

A leendő Neo Center Dél-Pest egyik központjában helyezkedik el, három kerület (Ferencváros, Kispest, Kőbánya) találkozásánál, egy közlekedési csomópont mellett - emelte ki Ezer Rezső, a Whitestone partnere. Hozzátette, a sűrűn lakott környék - ahol "A" kategóriás irodaház egyáltalán nincs - stabil, növekvő vásárlói kört biztosít a komplexumnak.

Szabó Viktória, az üzlethelyiségek bérbeadásáért felelős Cushman & Wakefield ingatlan-tanácsadó üzletágvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy más bevásárlóközpontokkal ellentétben a Neo Centerben a bérlők alig több mint ötöde lesz divatcég - ennek oka a szabadidős és sportszegmens nagyon magas, 36 százalékos aránya.

Forrás: [origo]