Harmincmilliárd forint egy luxusvilláért

Vágólapra másolva!
Még az Egyesült Államokban is rekordnak számít az az ár, amit egy kaliforniai villáért szeretne kapni a tulajdonosa. Az ingatlan ötven éve még csak 120 ezer dollárt ért, ma 165 millióért árulják.
Vágólapra másolva!

Beverly Hillsben eladó egy rózsaszín stukkós luxusvilla, három medencével. Az irányár 165 millió dollár. A 30 milliárd forintnak megfelelő összegért kínált villát a Sunset Boulevard-on egy bankár építtette a húszas években, 1947-ben pedig William Randolph Hearst sajtómágnás vette meg, 120 ezer dollárért.

A H alaprajzú Beverly House gyakran megtelt hollywoodi sztárokkal, politikusokkal és újságírókkal, falaira pedig Hearst barátnőjéről, Marion Davies színésznőről készült életnagyságú festmények kerültek. A sajtómágnás 1951-ben meghalt, a 26 299 négyzetméter alapterületű ingatlan pedig többször gazdát cserélt, és egyre szaporodtak rajta a különböző építmények.

Az összesen 23 hálószobával rendelkező hat épületen kívül mozi, táncterem és három medence is épült. Mostani tulajdonosa, Leonard Ross ügyvéd és befektető azért adja el, mert "változtatni akar életstílusán" - mondta el Stephen Shapiro ingatlanközvetítő a Los Angeles Times című lapnak.

Két év alatt hat luxusvilla került az amerikai ingatlanpiacra kilenc számjegyű irányárral, de egyik sem haladta meg a 100 milliót. "Generációnként jó, ha egyszer akad ilyen ház" - mondta Jeff Hyland ingatlanszakértő, aki szerint nem is valószínű, hogy egyhamar elkel.