Hamarosan nyit az Omega Park

Vágólapra másolva!
Szeptember végére tervezik, a közel ötmilliárd forintos beruházással elkészült tatabányai Omega Park bevásárló- és szórakoztató-központ megnyitását. A szórakoztató- és bevásárlóközpont 33 ezer négyzetméteres területének közel egyharmadát a 475 gépkocsi befogadására alkalmas parkoló és teremgarázs teszi ki. A létesítményben mintegy 75 üzlet, négytermes mozi, és egy kétezer négyzetméter alapterületű áruház is helyet kap.
Vágólapra másolva!

Az üzlethelyiségek több mint hetven százalékára már van bérlő, és ahogy közelít a létesítmény átadása, egyre nagyobb az érdeklődés. A két éve indult, a Magyar Fejlesztési Bank által finanszírozott fejlesztés révén megvalósult létesítmény műszaki átadása már a jövő hónapban megtörténik, azt követően már csak néhány hatósági engedélyt kell beszerezni a működés megkezdéséhez - tudta meg a Világgazdaság Csuport Jánostól, a beruházó Turul-Center 2006 Kft. ügyvezető igazgatójától és társtulajdonosától.

A központ céljai között szerepelt, a városban szétszórt kereskedők egy helyre gyűjtése, ennek megfelelően többségében helyi bérlőik lesznek, de nemzetközi üzletláncok is nyitnak majd áruházakat az Omega Parkban - mondta el Csuport János.

A Tatabánya egyik legforgalmasabb pontján található létesítményben kávézók mellett biliárdterem és bowlingpálya is található. Ez utóbbi nemzetközi versenyekre is alkalmas, és hamarosan megkötik a szerződést a nemzetközi és az országos bowlingszövetséggel, így az Omega Park is bekerül a magyar versenynaptárba.

A projektre létrehozott Turul-Center 2006 Kft. a magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Royal cégcsoport tagja. A vállalat a szórakoztató- és bevásárlóközpont szomszédságában egy 330 lakásos lakóparkot is épít. A közel négymilliárd forintost fejlesztést részben az Erste Bank, részben pedig az Ella Bank finanszírozza. Az Unió-lakópark építését 2004-ben kezdte meg a társaság, a projekt befejezése 2008 végére várható. A 330 lakást hat ütemben építik meg, az első három fázisban elkészült otthonok mindegyike elkelt már.