Spanyolok fejlesztenek Siófokon

Vágólapra másolva!
Nyolcmilliárd forint értékű ingatlanfejlesztési programba kezd a siófoki Ezüstparton a spanyol Fadesa Immobiliaria S.A. A fejlesztés az egészségmegőrzési szolgáltatásokra koncentrál.
Vágólapra másolva!

Négycsillagos szállodát, egy, a háború előtti siófoki villák hangulatát idéző villaparkot, kereskedelmi és vendéglátó egységeket és egy pálmaházat tervez az Ezüstparton a spanyol Fadesa Immobiliaria S.A. magyar cége - erősítette meg a Napi Gazdaság információját Balázs Árpád, a város polgármestere. A várhatóan idén induló és már jövőre nagyrészt befejeződő ingatlanfejlesztés értéke megközelíti a nyolcmilliárd forintot. Az építkezést saját erőből, illetve hitelből finanszírozza a vállalkozás.

Balázs elmondta: a helyhatóság pályázaton hirdette meg a Liszt Ferenc sétányon, az Ezüstpart Hotel közelében levő több mint 10 ezer 500 négyzetméteres területet, amelyért a Fadesa 311,5 millió forintot ajánlott. Az önkormányzat a döntés meghozatalakor nemcsak az árat, hanem a cég tervkoncepcióját is figyelembe vette. A összesen több ezer négyzetméteres létesítménykomplexumot az eredeti növényzet megőrzésével úgy alakítják ki, hogy az minden elemében az egészségmegőrzést szolgálja. A beruházó a teljes terület 60 százalékát építheti be, a többi park és sétány lesz. A programot a Fadesa magyar cége, a még 2004-ben létrehozott Fadesa Hungária Ingatlanfejlesztő Zrt. valósítja meg.