A terveken már kész a Westend testvére

Vágólapra másolva!
Az egyik gigaplázát még át sem adták Budapesten, máris készülnek a másik tervei. A Demján Sándor vezette TriGránit ezer négyzetméteres áruházat, nagy területű szupermarketet, kisebb konferencia-központot, irodákat, hotelt és új lakásokat is tervez a Westend II-ben - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Hogy mikor indul a nagyberuházás, még nem tudni. A TriGránit egyelőre kivár, mert a szomszédos telken létesül az új kormányzati negyed, és üzletileg számára az lenne a legelőnyösebb, ha a három objektum - a Westend I, az új negyed és Westend II - kiegészítené egymást.

A Westend II terveire akkor kerül véglegesen pecsét, ha lezárul a kormányzati negyedre kiírt pályázat, de az biztosnak tűnik, hogy érdemes lenne összekötni a két Westendet egy vagy több szinten.

A nagybérlők pontos névsora még nincs meg, de az már biztos, hogy lesznek közöttük olyanok, amelyek nem kaptak számukra megfelelő méretű helyet az I-es ütemben, a Nyugatinál.

Az új kormányzati negyedben dolgozó hatezer ember, továbbá a Westend naponta több mint 70 ezer vásárlója, valamint a környéken élők szívesen vennének egy 2-3 ezer négyzetméteres szabadidő- és sportközpontot is.

A föld feletti részekben irodaház, szálloda és lakóépület létesülhet, hiszen a kormányzati szervek beszállító szervezetei bizonyosan igényelnek majd irodát és szálláslehetőséget az ott dolgozók részére.

A Westend II felépülése az utolsó olyan nagyberuházás a Nyugati pályaudvar környékén, amely rányomja bélyegét a helyi ingatlanpiacra. Nem csupán az üzlethelyiségek piacán érezhető majd további koncentráció, hanem ez lehet Budapest egyik legfontosabb irodai alközpontja is - derül ki a Világgazdaságból.