A legdrágább és legolcsóbb fővárosi utcák

Vágólapra másolva!
Ingyenes országos lakásbörzének ad otthont a Lurdy Ház a hétvégén, több mint 100 ezer ingatlant kínálva a látogatóknak. Péntek délutántól bárki felbecsültetheti lakása értékét, és megtudhatja, saját utcája hol helyezkedik el az árrangsorban.
Vágólapra másolva!

A Lurdy Házban nyíló háromnapos Horizont Lakásbörzére időzítve a szervezők az Ingatlanhorizont.hu adatbázisa alapján elkészítették Budapest 10 legdrágább és 10 legolcsóbb utcájának a listáját. A két csúcstartó a csepeli Gyár utca, ahol 100 ezer forint az átlagos négyzetméterár, illetve a belvárosi Vigadó tér (1 millió 387 ezer forint).

A második országos Lakásbörzét szervező Ingatlanhorizont munkatársa, Kovács Lajos főként azon potenciális lakásvásárlók érdeklődésére számít a péntek délután nyíló kiállításon, akik viszonylag rövid időn belül szeretnék megtalálni álmaik otthonát úgy, hogy ezért a lehető legkevesebb időt kelljen az internet vagy hirdetési újságok böngészésével tölteniük.

Felmérések szerint Magyarországon az emberek 73 százaléka veszi saját maga a lakását, 27 százalék pedig ingatlanirodák közbeiktatásával. Ez az arány a nyugat-európai országokban éppen fordított.

Kovács Lajos szerint a lakásvásárlók mind céltudatosabban és körültekintőbben keresik a számukra megfelelő ingatlant. Közelítve a nyugaton már bevált mintához, erősödő igény mutatkozik az irodák által nyújtott, szakértelemmel végzett értékesítés iránt. Sok időt és utánajárást takaríthat meg az a család, amelyik új ingatlanba akar költözni.

Köztudott, hogy napjainkban a lakásvásárlók - különösen a pályakezdő fiatalok - nyolcvan százaléka hitelből fedezi első otthonának árát. A laikus számára elég nehéz eligazodni a pénzintézetek különböző hitelkonstrukciói között, ezért a kiállítás szervezői ingyenes jogi és hiteltanácsadással is várják az érdeklődőket.

btj