Orco-tulajdonban a Szervita téri irodaház

Vágólapra másolva!
Több mint kétmilliárd forintért megvette az Orco a magyar államtól a budapesti Szervita téren álló irodaházat, amelynek helyére futurisztikus komplexumot tervez felépíteni.
Vágólapra másolva!

Az Orco Property Group tulajdonába került a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal V. kerületi, a Szervita téren álló székháza. A magyar államtól bruttó 2,19 milliárd forintért vásárolt ingatlan és a mellette található parkolóház helyére 2010-ig új épület kerül - derül ki a cégnek az [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

Az Orco a tervezéssel Zaha Hadidot, a világ egyetlen olyan építésznőjét bízta meg, aki már elnyerte a szakma "Oscarjaként" emlegetett Pritzker-díjat. Tervei a fejlődő Budapest inspiráló, figyelemfelkeltő közegét hivatottak szimbolizálni.

Látványterve alapján az új épület valóban nemcsak a Belváros, de Budapest és az ország egyik meghatározó ismertetőjegyévé, nemzetközi szinten jelképszerű épületévé válhat. Az év első felében a Budapesti Értéktőzsdére lépő Orco-csoport elképzelései szerint kereskedelmi, irodai és parkolófunkciókat lát majd el - fogalmaz a közlemény.

A Budapesten folyó többmilliárdos értékmegújító ingatlanfejlesztéseiről (Andrássy Hotel, Avenue Gardens, Divatcsarnok, Budapesti Értéktőzsde) ismert Orco komplex térrekontstrukcióra készül a Belváros szívében. Reményei szerint a beruházás többfunkciós képessége új távlatokat nyit közvetlen környezete számára.

Az épület legfelső szintjén kilátó-étterem várja majd a város lakóit és a turistákat. A Szervita tér rehabilitációja után kulturális rendezvények helyszínéül szolgálhat. Az Orco célja, hogy a tér újjászülessen és funkcionálisan korszerűbbé váljon.