Felborult Árpádföld ingatlanpiaca

Vágólapra másolva!
Árpádföld ingatlanpiaca nagy csalódásokkal tarkítva fejlődött az elmúlt évben, ugyanakkor Pestszentimrén teljesülnek a befektetői álmok azzal, hogy egyebek mellett a Nemes utcai tervezett lakópark lakásai rajzasztalról elkeltek.
Vágólapra másolva!

Egy lakótelepnyi lakópark épült már a sokak számára a legszebb budai hegyekkel is felérő Árpádföldön a közelmúltban. Az építkezések annak ellenére folytatódnak, hogy számos lakás üresen áll a Malomdombon - értesült az [origo].

A Malomdomb Lakópark több ezerrel növelte a környéken élők számát, akik a beköltözés első boldog órái után hamarosan szembesültek a panoráma elvesztésével, a lakóparki zsúfoltsággal és Árpádföld nehéz közlekedési adottságával.

Bablakov Hrisztoné, a Dorádó Ingatlaniroda tulajdonosa szerint az árpádföldi lakópark máris felborította az eredendően kertes, családi házas térség ingatlanpiaci egyensúlyát.

A még folytatódó építkezések, az egymás sarkát szinte érintő épületek eltorlaszolják az örökpanorámás telkek egy részének kilátását a távolból is látszó Gellért-hegy felé, és máris sokan tartanak a közlekedés által okozott zajoktól, különösen, ha a BKV teljesíti az új lakók kívánságát, a 31-es busz útvonalának idekanyarítását.

A régi telektulajdonosok egy része tart a változásoktól, ezért folyamatosan emelkedik az eladásra kínált ingatlanok száma. Bablakovné rámutat, hogy az első árpádföldi lakóparkot egy szántóföldre építették. Ennek sikerén fellelkesülve, akár az alaszkai aranyásók, gyors gazdagodást remélve újabb befektetők érkeztek lakópark-építési tervekkel.

Az ingatlanszakmát is meglepte, amikor a további telkeket családi házas építkezés helyett társasházaknak adták el, s feloldották a magassági korlátozásokat is.


A kicsi, stúdiólakásokkal tűzdelt lakóparkokat panorámásként hirdették meg, csakhogy nem számoltak az egymás elé építkezések árnyékoló következményével. A beépítettség mértékét jellemezve Bablakovné úgy fogalmazott, "az egyik ház ablakából át lehet adni a cukorkát a másikéba".

A Malomdombra érkezők életmódja is eltér az "őslakosokétól", akik ragaszkodnának a tágas kertekhez, a nyugodt környékhez. A kerítéssel körbevett lakóparkban állandó a nyüzsgés, és egy kutyasétáltatás vagy egy bicikliző gyerek viselkedése is elegendő a viták kirobbanásához.

Bablakovné szerint tágas, családias jellegű beépítéssel elejét lehetett volna venni a mai torzsalkodásnak. Ehelyett arról érkeznek hírek, hogy a helyiek által "Dallas lakótelepnek" nevezett után egy újabb óriáslakópark készül a csömöri határhoz közeli telkeken a közeljövőben, s e kettő fogja majd közre Budapest egyik panorámás luxus-lakóövezetét.