A Lakásvásár fellendülő piacot sejtet

Vágólapra másolva!
A hét végi Lakásvásáron lezajlott regisztrációkból arra következtetnek a kiállítók, hogy újra fellendül a magyar lakáspiac - derül ki a szervező cég közleményéből.
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezren látogatták meg a hétvégi 10. budapesti Lakásvásárt a SYMA-csarnokban - áll a szervező Lakásvásár Média Csoport közleményében. A kiállítók első tapasztalatai szerint a rekord látogatottság arra enged következtetni, hogy - szemben a tavalyi visszafogott várakozásokkal - a két évvel ezelőtti keresleti szintre térhet vissza a piac.

A piac általános pesszimizmusával szemben egyébként több olyan elemző, fejlesztő akad, aki nem tart visszaeséstől az elkövetkező időszakban, még a feltehetően jövőre bevezetendő ingatlanadó hatására sem.

A százezres kínálatot bemutató esemény több ezer látogatói regisztrációval zárt. A kiállítók véleménye szerint ez egy valós vásárlói réteget jelent. A vásárlási szándékban a mind kisebb önrésszel felvehető hitelek is nagy szerepet játszanak. Nagy volt az érdeklődés a még másutt nem reklámozott, frissen bemutatott újlakás-projektek iránt is.

A Lakásvásár következő helyszíne Debrecen, a budapesti közönség pedig szeptemberben találkozhat ismét hasonló kínálattal.