Húsz új plázát épít az Erste-érdekeltség

Vágólapra másolva!
Húsz bevásárlóközpontot épít az elkövetkező két évben Magyarországon az Erste Bank AG leányvállalata, az Immorent és Alexander Finster ingatlanfejlesztő közös vállalkozása. A tervek szerint a beruházás végösszege eléri a 300 millió eurót.
Vágólapra másolva!

A beruházásra az Immorent közös projektvállalatot hozott létre Alexander Finster ingatlanfejlesztővel, aki már több hasonló projektet is sikeresen maga mögött tudhat Kelet-Európában. Finster fő feladata az ingatlanok és bérlők akvirálása lesz, az Immorent pedig a finanszírozás, valamint a projektek zökkenőmentes lebonyolítását biztosítja a lefektetett határidőkön belül.

A bevásárlóközpontok élelmiszert, ruházati és elektronikai cikkeket, valamint sportfelszerelést árusító üzletekből állnak majd. "Ezeket jól bejáratott, elsőrangú kiskereskedelmi helyszínekre tervezzük, olyan területekre, amelyek iránt már amúgy is nagy az érdeklődés. Ám emellett az is szerepel terveink között, hogy más kelet-közép-európai országokra is kiterjesztjük a közös vállalkozás tevékenységét" - jelentette ki Michael Hamann, az Immorent kelet-közép-európai projektfejlesztési igazgatója.

Az Immorent számos ausztriai bevásárlóközpont fejlesztésében működött közre az elmúlt években, és a közelmúltban már nemzetközi hírnévre is szert tett olyan nagyszabású beruházások révén, mint például a prágai Avenir Business Centre vagy a zágrábi Eurotower. A vállalat a következő években komoly felfutást tervez ezen a területen, Magyarország pedig stratégiai piac lehet a terjeszkedés során. "Rendkívül nagy lehetőséget látunk a kereskedelmi egységek fejlesztésében Budapest különböző részein, de leginkább a fővároson kívül, ahol várakozásaink szerint jelentősen bővül majd a kínálat" - mondta el Michael Hamann.