Lassan mozdul a tőke az autópálya mellé

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem élénkült jelentősen a fővárostól távoli, új építésű autópálya-szakaszok környékén az ipari jellegű ingatlanok piaca. Zala megyében a már működő vállalkozások helyezik át telephelyüket a főút mellé, Mezőkövesden pedig elsőként az élelmiszer-kiskereskedelmi óriások nyitottak üzleteket.
Vágólapra másolva!

Budapesten és az agglomerációban változatlanul élénkebb az ipari hasznosítású ingatlanok iránt az érdeklődés, mint a horvát határig szakaszaiban már működő M7-es autópálya zalai, illetve az M3-as autópálya érintette borsodi-mezőségi, illetve matyóföldi településeken.

Mezőkövesden az elmúlt időszakban sorra megjelentek a nagy élelmiszer-kiskereskedelmi társaságok, hiper- és szupermarketek, szakboltok nyíltak a város főútjai mellett, illetve a forgalmasabb utcákban fekvő ingatlanokon.

Az ipari termelést folytató befektetők elsősorban határozatlan idejű bérleti lehetőségeket keresnek - mondta az [origo] érdeklődésére Benczéné Tóth Éva, a Bükkalja Ingatlanközvetítő Iroda vezetője. Ilyen tartalmú szerződéskötésről azonban egyelőre nem hallani a városban, az ingatlan-tulajdonosok ugyanis szeretnének inkább végleg megválni vagyonuktól.

Egy olasz cég privatizálta, a gyárépületekkel együtt az egykori Mezőgép területét, amelyet kis idő múltán a termelés folytatása helyett inkább feldarabolt, és önálló helyrajzi számmal ellátva, kis egységekben értékesített, illetve bérbe adott az ide érkező kisvállalkozásoknak.

Mezőkövesd az elmúlt években jelentős fejlődést könyvelhetett el, többek közt elkerülő út épült a közúti forgalom számára. A munkahelyteremtő tőke érkezésére eddig kevés példát lehet találni, ellenben a városhatár, Zsórifürdő felé eső területén megkezdték az ingatlanok parcellázását, itt lakóövezetet alakítanak ki.

Benczéné Tóth Éva arra számít, hogy előbb-utóbb megjelennek a termelésüket is ide telepítő befektetők, legalábbis erre utal az M3-as elágazásánál egy benzinkút megnyitása. Egy ügyfele pedig a repülőtérhez közel keresett építési telket a közelmúltban, mondván, hamarosan ideköltözik, mivel a leendő logisztikai bázison fog dolgozni.