OTP: lakáslízing már korhatár nélkül

Vágólapra másolva!
Az OTP Lakáslízing Zrt. eltörölte a magánügyfeleire eddig érvényben lévő felső korhatárt, így ezentúl a 47 év feletti lízingbevevők is köthetnek maximális, 25 év futamidejű lízingszerződést. A változtatás az új vagy használt lakásra vonatkozó lízingre és a visszlízingre egyaránt érvényes.
Vágólapra másolva!

Az OTP felső korhatárt elérő ügyfelei eddig csak rövidebb futamidőre köthettek lakáslízing-szerződést. Mostantól azonban ugyanúgy igénybe vehetik - új építésű lakás esetében - az áfafizetés kamatmentességét, az önerő nélküli finanszírozást, a végső tulajdonos kijelölésének jogát, a visszlízingnél pedig az ingatlan piaci árának 70 százalékát kitevő hitellehetőséget, mint a 47 év alattiak - derül ki a cégnek az [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

A 65 év feletti korosztály esetében a korhatár eltörlésével az OTP Életjáradék Zrt.-n keresztül kínált életjáradék egészül ki a lízing nyújtotta lehetőséggel. Azok, akik rendelkeznek ingatlannal, de nincsenek róluk gondoskodó örököseik, a lakóingatlan tulajdonjogáért cserébe életjáradék-szerződéssel egyösszegű készpénzhez és havi, inflációkövető járadékhoz juthatnak. Akik viszont meg akarják tartani ingatlanuk tulajdonjogát, az OTP Csoport kínálatában szereplő visszlízinggel juthatnak nagyobb pénzösszeghez - most már 47 év felett is.

Az OTP-SCD Lízing Rt.-nek 2006. június 5-én lett 100 százalékos tulajdoosa az OTP Bank Nyrt., azóta OTP Lakáslízing Zrt. néven működik. A szintén az OTP Csoporthoz tartozó, 2006 tavasza óta létező OTP Életjáradék Zrt. 65 év felettiek részére kínál ingatlanfedezetű életjáradék-konstrukciót.