Elindult az új ingatlanközvetítő hálózat

Vágólapra másolva!
Már szervezik a világ legnagyobb ingatlanközvetítőjének magyarországi franchise-hálózatát. Az amerikai érdekeltségű Re/Max itteni képviselője, a Global Real Estate Kft. az elkövetkező 15 évben 150 irodát tervez nyitni az országban.
Vágólapra másolva!

Hat aláírt szerződést és egy megnyitott irodát tud eddig felmutatni a Re/Max nemzetközi ingatlanközvetítő hálózat júliusban megalakult magyarországi partnercége - derült ki a keddi sajtótájékoztatón. Az európai tapasztalatok és a hazai viszonyok alapján a Global Real Estate Kft. dinamikus növekedésre számít az elkövetkező években.

Kesthely Bence, a cég egyik tulajdonosa azt mondta, noha több tekintélyes franchise-rendszerű ingatlanközvetítő dolgozik a magyar piacon, bőven látnak még mozgásteret. Nálunk ugyanis még mindig sokan próbálják maguk megoldani az adásvételt: az ingatlanok kevesebb mint harmada kel el közvetítő segítségével.

A franchise-ba beszálló vállalkozásoknak 13-15 ezer eurós egyszeri (öt évre szóló) belépési díjat, havi 475 eurós fix díjat, továbbá 9 százalékos forgalom utáni díjat kell fizetniük. Ezenkívül legalább 60 négyzetméteres üzlethelyiséggel kell bírniuk, és alapfeltétel a tanfolyamokon való részvétel.

A Re/Max sikere egyik zálogának ugyanis az üzletviteli know-how-t, illetve a társértékesítők megfelelő képzését tekinti. A Global Real Estate oktatásszervezéssel - egyebek mellett OKJ-s képzéssel -, egységes marketinggel és cégarculattal, valamint az egész világra kiterjedő saját adatbázis rendelkezésre bocsátásával segíti őket.

Kérdésre válaszolva Kesthely Bence elmondta, a belépéskor nem kívánnak árversenyt kezdeményezni. Az Európában megszokott 1-7 százalékos jutalékskála közepén, 3,9-4,9 százalék között helyezkednek majd el a saját jutalékaik.

Frank Polzer, a Re/Max Europe társtulajdonosa megemlítette, Európában jelenleg az ingatlanügynökök mindössze 26 százaléka nő. Ezen az arányon változtatni szeretnének, mert úgy vették észre, a nők különösen jól teljesítenek az értékesítésben.

Az 1973-ban alapított Re/Max 63 országban 120 ezer főállású ügynököt foglalkoztat. Európában 1994 óta van jelen, majdnem az összes országban. Fehér foltnak csupán a tőlünk északkeletre eső régió egyes részei számítanak. A Re/Max egyébként nem csak lakóingatlanokkal foglalkozik, de forgalmának 90 százalékát ezek teszik ki.