Corvin sétány: kezdődik az irodaépítés

Vágólapra másolva!
A Corvin sétányként ismert, a budapesti Nagykörút és Üllői út közti területen a 3 ezer lakás mellett 150 ezer négyzetméternyi iroda épül. Jól halad a lakások értékesítése is.
Vágólapra másolva!

A józsefvárosi Corvin sétány keretében megvalósuló 150 ezer négyzetméternyi irodafejlesztés első, 18 500 négyzetméteres ütemének építése októberben kezdődik - jelentette be sajtótájékoztatón kedden Tatár Tibor, a fejlesztő Futureal csoport befektetési igazgatója.

A Nagykörút és az Üllői út közti területen a 3 ezer lakás mellett 150 ezer négyzetméternyi iroda is épül. Az építési engedéllyel rendelkező első ütem 7 milliárd forintba kerül, a teljes projekt értéke mai áron 350 millió euró.

Tatár Tibor közlése szerint az irodaház a jövő év végére készül el, és előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a bérlőkkel, de neveket nem említett. A bérleti díj 13-15 euró lesz négyzetméterenként és havonta. Már tervezés alatt áll a második ütem is, 23 ezer négyzetméternyi irodával.

Békés Gábor, a Convergence Economics tanácsadója arról számolt be, hogy több egyetem és kutatóintézet, Józsefváros önkormányzata, valamint a fejlesztő szeptember 20-án nyilatkozatot fogadtak el arról, hogy még ősszel létrehozzák a Corvin Tudásparkot. A kutatások az élettudományokat és az információs technológiát ölelik fel, továbbá a kutatási eredményekből termékeket a letelepülő üzletfejlesztési cégek fognak készíteni.

A tudáspark lényegében az irodaházakba költöző cégek és a környező egyetemek hálózata lesz, amely közösen eredményesebben pályázhat uniós forrásokra - mondta Futó Gábor, a Futureal csoport vezérigazgatója. A tudásparkon belül inkubátorház is működik majd.

A Premier-ház összes lakása elkelt

Ugyancsak a Corvin sétányhoz kapcsolódó hír, hogy noha az építkezés csak májusban indul, már mind a 180 lakás elkelt az első lakóépületben, a Premier-házban. Átadása 2008 első negyedévére várható, beruházási költsége 3,5 milliárd forint.

A Corvin sétány első épületének alapkőletételére augusztusban került sor, ezzel elkezdődött a Futureal csoport összesen 175 milliárd forint értékű beruházása. A teljes Corvin-projekt várhatóan a jövő évtized közepére készül el. A költségekből 18 milliárdot vállalt át a főváros és Józsefváros önkormányzata, ebből közművesítik a területet.

A lakások nagysága 30 és 90 négyzetméter közötti, a fajlagos ára pedig 300 és 450 ezer forint között változik. A befektető partnereként a CIB Bank speciális Corvin hitelt ajánl, de a vevő bármely bankkal megfinanszíroztathatja a lakását.

Időközben megkezdték már a következő épület, a Fontana-ház összesen 240, egyenként 30-150 négyzetméter alapterületű lakásainak értékesítését is.