Nem ijedt meg az MTV-székház tulajdonosa

Vágólapra másolva!
Michael Tippin, a budapesti Tőzsdepalota kanadai tulajdonosa megerősítette, hogy cége, a torontói Tippin Corporation a vandál cselekmények ellenére fenntartja az ingatlannal kapcsolatos fejlesztési terveit, sőt további befektetéseket tervez Budapesten.
Vágólapra másolva!

A vandál támadás nem befolyásolja Budapestről kialakított kedvező véleményüket, továbbra is olyan helynek tartják a várost, ahol érdemes a jelentős építészeti értékek megvásárlásába és helyreállításába befektetni.

A Tippin Corporation 2006 januárjában vásárolta meg az egykori Tőzsdepalotát, a mai MTV székházat a Szabadság téren. Michael Tippin a székház megvásárlásának bejelentésekor arról számolt be, hogy 4,5 milliárd forintért vették meg az épületet az ÁPV Rt.-től.

Az eklektikus épület, melyet 1906 körül tervezett Alpár Ignác, az egyik legjelentősebb magyar műemlék. Tippin, Michael Cojocar építészt kérte fel az épület felújításának megtervezésével.

Cojocar előzetes tervei szerint a Szabadság térre néző oldalon üzletek lesznek és kávéház, az emeleteken egy boutique hotel és wellness központ, valamint elegáns irodák kapnak helyet, míg legfelül kétszintes luxus lakásokat alakítanak ki, amelyeknek a teraszáról a budai hegyekre, a Parlament épületére és a Dunára nyílik majd kilátás.

Cojocar szerint a Tőzsdepalota felújítása az egyik legjelentősebb műemléki helyreállítás lesz Magyarországon.