Fővárosi celebritástérkép készül

Vágólapra másolva!
Első alkalommal rendezik meg az Ingyenes Országos Lakásbörzét Budapesten, 2006. szeptember 8-10. között a Lurdy Házban.
Vágólapra másolva!

A kormányzati megszorító intézkedések bejelentése után, az elemzők borúlátóan ítélik az amúgy is leszálló ágban lévő, fővárosi ingatlanpiaci helyzetet. Az első Ingyenes Országos Lakásbörze ennek ellenére több mint 100 ezer ingatlant kínál a látogatóknak.

Magyarországon az emberek 85 százaléka veszi saját maga a lakását, 15 százalékuk pedig ingatlanirodán keresztül. Ez az arány a nyugat-európai országokban éppen fordított.

A szervezők célja többek között az, hogy szakmai konferenciákon keresztül szorosabbá fűzzék a piac résztvevőinek kapcsolatát.

A lakásbörzén - a közlemény szerint - konkrét megoldásokkal szolgálnak majd a lakásmaffia jelentette problémákra. A látogatók megismerhetik az ingatlanirodák módszereit, amelyekkel az eladó lakások tulajdonosait ellenőrzik.

Az Ingyenes Országos Lakásbörze főszervezője, Kövesdi Marcell ez alkalommal jelenti be, hogy elkészítik az első fővárosi celebritástérképet. "Egy meghatározó körben jelentős igény mutatkozik napjainkban arra, hogy sztárok, közismert személyiségek környezetében lakhassanak. Mi annak megfelelően kínáljuk és keressük meg a megfelelő ingatlant, hogy a vásárló melyik híresség közelében szeretne lakni." - mondja az Ingatlanhorizont nevű lap tulajdonosa.