Oroszok vásárolják fel London luxusnegyedeit

Vágólapra másolva!
A gazdag orosz befektetők váltak a londoni ingatlanpiac legdrágább részének legnagyobb külföldi vásárlóivá, megelőzve az amerikaiakat és a közel-keleti olajsejkeket - áll egy friss angol felmérésben.
Vágólapra másolva!

Az Evening Standard, a londoni délutáni napilap megbízásából összeállított listán, a Knight Frank ingatlanközvetítő hálózat kimutatása szerint, a 6 millió font (2,5 milliárd forint) fölötti áron eladott londoni lakóingatlanok 20 százalékát oroszok veszik meg.

Az átlagon belül a legdrágább londoni kerületekben - így St. John's Woodban, Kensingtonban, ez utóbbinak is elsősorban a Holland Park környéki, legexkluzívabb negyedében - a 6 millió font fölötti piacon az orosz vásárlók részesedése elérheti a 40 százalékot, megelőzve a britekét, mondta a Knight Frank szakértője.

Az ügynökség nemrég 35 millió fontért (15 milliárd forintért) adott el egy házat egy orosz családnak London legdrágább utcájában, a Kensington Palace Gardensben, közel a Kensington-palotához, ahol egykor a néhai Diana hercegnő lakott.

A cég szerint az orosz vásárlók csak a legnagyobb luxussal elégednek meg. Szeretik a "lenyűgöző" homlokzatokat, a magas mennyezetet, a modern belső teret, a biztonsági szolgálatot, a külön személyzeti szállást és az olyan garázst, ahonnan egyenesen a lakótérbe lehet jutni.

A Knight Frank szerint az orosz ingatlanvásárlók öt év alatt "a semmiből" váltak a londoni piac legnagyobb egyedi külföldi befektető csoportjává. Ma már többet vásárolnak, mint az amerikaiak és a közel-keleti olajsejkek.