Indul a Narancsliget építése

Vágólapra másolva!
Hamarosan elkezdődik Angyalföldön a Narancsliget lakónegyed építése, az első lakások jövő szeptemberre készülnek el. A Szegedi út és a Reitter Ferenc utca sarkánál fekvő telken azonban nemcsak lakások, hanem irodák és üzletek is helyet kapnak - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Ingatlanpiaci szempontból Budapest XIII. kerülete, azon belül is elsősorban Angyalföld a főváros minden bizonnyal egyik legdinamikusabban fejlődő része. A jelenleg futó nagyobb beruházások egyike a Béke tér közelében, a Reitter Ferenc utca és a Szegedi út kereszteződésénél megvalósuló Narancsliget lakónegyed. A beruházásra mintegy 50 millió eurót (13,7 milliárd forint) fordít a fejlesztő, az SL Group - mondta el a Napi Gazdaságnak Wéber Viktor, a társaság pénzügyi vezetője.

A tervek szerint az építkezés még júliusban elkezdődik, az első épület átadása pedig jövő szeptemberre tehető. Az építők hat ütemet terveznek, a teleknek a városközponthoz legközelebb eső része az utolsó ütemben épül majd be. Az egykori ipari területen létrejövő lakónegyedből egyelőre még nem sokat látni, az érdeklődőknek be kell érniük a látványtervekkel és az ezekre épülő számítógépes grafikákkal, illetve a július elején megnyílt értékesítési irodában található mintalakással.

A Narancsliget hangsúlyozottan nem lakópark, hanem lakónegyed, ami azzal magyarázható, hogy a lakásokon túl irodák és üzletek is helyet kapnak majd az épületekben. A Narancsligetben összesen 600 lakást alakítanak ki, ezekből az első ütem végére - azaz várhatóan jövő szeptemberre - 101 készül el. Az értékesítés már megkezdődött, s az első ütem lakásainak csaknem 20 százaléka el is fogyott - tette hozzá Wéber Viktor.

Az ingatlanpiaci fejlesztések többségéhez hasonlóan a kivitelező itt is törekszik arra, hogy minél gyorsabban tudja a lakások bizonyos százalékát értékesíteni. Az átlagár valamivel 330 ezer forint fölött van négyzetméterenként, a budai panorámás penthouse-lakásoké persze magasabb. A Narancsliget legkisebb lakása 25 négyzetméteres, de van négyszobás, 114 négyzetméteres ingatlan is. Az átlagos méret 50 négyzetméter körüli; kevés a garzon és a 100 négyzetméternél nagyobb lakás, a többséget a kétszobás, 48-52 négyzetméteresek alkotják.

A lakónegyed specialitása az 5 ezer négyzetméteres belső kert, az is sokaknak vonzó lehet, hogy nem kötelező, csak opcionális a garázsvásárlás. Az SL Group színvonalas lakásokat épít, amelyek mindenki számára elérhetőek, azaz nem a luxuskategóriát célozzuk meg, de nem is a piac alsó szegmensét - fejtette ki a pénzügyi vezető, aki elsősorban fiatal családoknak ajánlja a Narancsligetet.

Az SL Group egy izraeli ingatlanberuházó és -fejlesztő cég magyarországi leányvállalata. Az anyacég több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik, s a világ számos országában épített már szállodákat, bevásárló- és szórakoztatóközpontokat, irodaházakat, illetve lakóépületeket és lakóparkokat. A magyar leányvállalat első projektje a mintegy 22 millió euróból (6 milliárd forint) felépült Récsei Bevásárlóközpont volt, amelyet a BKV egykori buszgarázsából alakítottak ki az épület XX. század eleji terveinek megfelelően.

A társaság jelenleg mintegy 1500 lakást épít, a most is futó beruházások közül a Narancsliget mellett a legjelentősebb talán a 15 millió eurós (4 milliárd forint) büdzséből elkészülő, 800 lakásos István Park, amelynek első épületét már átadták, így a lakók be is költözhettek. Az István Park második üteme augusztusban fejeződik be, a harmadik pedig jövő márciusban.

A társaság ezeken felül egy századfordulós házat újít fel a Dob utcában, és tervei között szerepel egy 240 lakásos lakópark felépítése a III. kerületben. A többek között a budapesti Four Seasons Gresham Palace szállodát is tulajdonló ír ingatlanberuházó céggel is partnerkapcsolatban álló izraeli csoportnak nemcsak a magyarországi cége található Budapesten, innen irányítják a cégcsoport szlovákiai (körülbelül 600 lakás), továbbá a tervezett romániai, bulgáriai és csehországi beruházásait is.