Laktanyaépületből szociális bérlakások

Vágólapra másolva!
Újabb, 14 lakásos, 150 milliós költséggel kialakított szociális bérházba költözhettek be Zalaegerszegen a hét végén az arra rászorult családok - tájékoztatta az önkormányzat sajtóreferense az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A zalai megyeszékhely egykori Petőfi-laktanyájának használaton kívüli kétszintes raktárépületét közel féléves munkával alakították át szociális lakótömbbé, amelynek földszintjén, emeletén és tetőterében 14 korszerű, központi fűtéses lakás kapott helyet.

Szényi Krisztina közlése szerint a berendezett másfél, két, illetve egy plusz két félszobás lakások 44-89 négyzetméter alapterületűek. Az igénylésükhöz szükséges pályázatra 115-en jelentkeztek, közülük a 14 leginkább rászorult család kapta meg a bérlői jogot a városi közgyűléstől.

A beruházás egészét a város elkülönített lakásalapjából fedezték. Az önkormányzati ingatlanokat üzemeltető és karbantartó társaság képviselője szerint a rezsiköltség nélkül átlagosan hatezer forint lesz a szociális bérlakások havi bérleti díja.

Zalaegerszeg jelenleg több mint 1100 - zömmel szociális célú - bérlakással rendelkezik; mindössze 64 a költségalapon meghatározott tartós bérletű lakások száma - tudatták az önkormányzat népjóléti osztályán.