Folytatódik a vállalkozói bérlakásépítés

Vágólapra másolva!
Vállalkozói tőkéből épül az Országház utcai bérház. A banki hitellel támogatott befektetés várhatóan 15-20 év alatt térül meg.
Vágólapra másolva!

Újabb 139 bérlakást épít Budapesten a Fáy Utcai Vagyongazdálkodási Kft., ezúttal az Országház utcában. Mint ismert, a kft. három éve Angyalföldön már átadott egy 129 lakásból álló bérházat, amelyet hosszú távú, értékálló befektetés motivált. Szemán József ügyvezető elmondta, kizárólag vállalkozói alapon történik az Országház utcai építkezés is, amelyhez finanszírozóként ezúttal is csatlakozott az OTP Bank Rt.

Budapesten a felmérések szerint magánkézben lévő bérleményben él a lakosság tíz százaléka. A vagyongazdálkodási kft. annak idején 700 millió forint hitelt vett fel a nettó egymilliárdos beruházásához, amely a befolyó lakbérekből 15-20 év alatt térül meg. Az Országház utcai befektetés esetén is hasonló futamidővel számol Szemán József. A jellemzően másfél szobás lakások 40 négyzetméteresek lesznek, azonban kialakítanak néhány 80 négyzetméteres bérleményt is.

A beköltözés feltétele - csakúgy, mint a Fáy utcában -, hogy előre kell megfizetni a havonként esedékes lakbért, és kikötötték a kéthónapos kaució letételét. Ez teremt garanciát az esetleg elmaradt lakbérekre, illetve a közös és rezsiköltségekre. A bérlők többsége az előírtak szerint teljesíti a lakbér megfizetését, azonban hat bérlőnek díjhátralék miatt távoznia kellett a Fáy utcai bérházból.