Költöznek a Marina Part első lakói

Vágólapra másolva!
Három év előkészítő munka és másfél év kivitelezés után 2006 január közepe óta folyamatosan költöznek a Marina Part első ütemében felépült 224 lakásának lakói.
Vágólapra másolva!

Az Autóker Holding mintegy 80 milliárd forintos beruházással öt év alatt, több ütemben 2008-ra négyezer lakásos városnegyed felépítését tervezi Budapesten, a XIII. kerületi Dagály strandtól északra elterülő Duna-parti 18 hektáros területen. Az épületek típustól függően 6, 7, 8 és 9 emeletesek lesznek, alattuk kétszintes mélygarázzsal.

Az Autóker az új negyedben közvetlenül a Duna-parton 50 méteres feszített víztükrű úszómedencét, valamint egy kétezer négyzetméteres fitness- és sportközpontot is létesít.

A Foka-öböl menti 10 hektáros ingatlant a Mahart Rt.-től vásárolták meg 2003-as áron 1,15 milliárd forintért, míg a szomszédos 8 hektáros telekingatlant a Holcim Beton Rt.-től sikerült megszerezniük, ám ennek vételi árát nem hozták nyilvánosságra.

A Duna-parton 6400 négyzetméteres telken elkészült három épület 4,5 milliárd forintba került, amelyet az MKB Bank finanszírozott, és az Entázisz Kft. épített fel. A lakások 98 százalékát már értékesítették.

A Marina Part második ütemében 8500 négyzetméteres telken öt darab kilenc emeletes ház épül 274 lakással mintegy 6,5 milliárd forintból, ugyancsak az MKB finanszírozásában, míg építője az Arcadom Rt.. A 2. ütem lakásainak 90 százalékát is már eladták.

A Marina Part harmadik üteme a tervek szerint 2006 végére készül el, ebben 350 lakás épül, 6 milliárd forintos beruházással. A harmadik ütem lakásainak is már 36 százalékát értékesítették.

A három ütem lakásainak négyzetméterenkénti ára, fekvéstől függően 280-500 ezer forint.