Enyhe idő várható a hétvégén

Vágólapra másolva!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén kezdetben sok lesz a napsütés, de később is csak helyenként lehet gyenge eső. A szél olykor megerősödhet, de marad az enyhe idő, néhol akár 13 Celsius-fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Pénteken az éjszaka képződött köd a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként csak nagyon lassan szűnik meg, de napközben az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Emellett a szél is sokfelé megélénkül, a Kisalföldön nagyobb területen erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 1 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet plusz 4-9 fok között alakul, a tartósan párás, ködös helyeken lesz a hűvösebb.

Szombaton északon lehet helyenként gyenge eső. A szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában 8-13 fokig melegszik a levegő, de északkeleten 8 fok alatt, délnyugaton pedig néhol 13 fok fölött alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már mérsékelt marad a légmozgás. Helyenként kisebb eső előfordulhat. A minimumhőmérséklet plusz 1-6 fok között valószínű. A nappali maximumok 4-11 fok között alakulnak.