Vágólapra másolva!
Akár 27 fok is lehet, és túlnyomóan napos lesz az idő a hétvégén, de fújni fog a szél, és záporokra is lehet számítani.
Vágólapra másolva!

A hétvégén szeles, néhol esős idő várható, és némileg enyhül a meleg is, helyenként csak 20 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken hajnaltól egyre többfelé megerősödik a szél, az ország középső részén, valamint zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Emellett északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, északkeleten és délnyugaton kevesebb, másutt hosszabb időre kisüt a nap. Szórványosan várható zápor, északkeleten és délnyugaton néhol zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 11–16 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 20–26 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható, de az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon helyenként kialakulhat zápor. A szél megélénkülhet, a középső országrészben meg is erősödhet. A leghidegebb órákban 7–13 fok lehet. Nappal 22–25 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is többfelé megélénkül, a középső országrészben helyenként meg is erősödhet a szél. Ezzel együtt túlnyomóan napos idő várható. Az északkeleti és estefelé esetleg a délnyugati határvidéken előfordulhat egy-egy zápor. A minimum-hőmérséklet 7–13, a maximum-hőmérséklet 23–27 fok között alakul.