Vágólapra másolva!
Szinte az egész országra figyelmeztető előrejelzés van érvényben a felhőszakadások miatt. Szeszélyes az időjárás, zivatarok környezetében ismét viharossá erősödhet a szél.
Vágólapra másolva!

Mindössze Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére nem adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) felhőszakadások miatt. Az ország többi részén rövid idő alatt több mint 24-30 milliméter eső zúdulhat le az erős záporokból, zivatarokból.

Szerdán változó mennyiségben lesznek gomolyfelhők az égen az ország legnagyobb részén, délkeleten maradhat tartósan felhős az ég. Szórványosan záporok alakulnak ki, de azért több órára kisüt a nap.

Délután és este több helyen valószínűleg zivatar alakul ki (erre északnyugaton a legkisebb az esély). A zivatarhoz felhőszakadás és jégeső társulhat, és viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések kísérhetik. A jégszemek mérete 2 centiméter alatt marad az OMSZ veszélyjelző osztályának jelentése szerint. A zivatarok környezetét leszámítva mérsékelten fúj a szél.

Kellemesen meleg idő lesz szerdán is, 20 és 24 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő estére 11 és 17 fok közé, majd csütörtökre virradóan 6 és 12 fok közé hűl a levegő.

Fronthatásra nem kell számítaniuk az időjárás-érzékenyeknek, a légkör magasabb szintjein azonban továbbra is meleg levegő érkezik Magyarország fölé. Emiatt az időjárás változásaira különösen érzékenyek melegfronti hatásokat tapasztalhatnak. Megfájdulhat a fejük, csökkenhet a teljesítőképességük, változhat a vérnyomásuk, és ingerlékenyebbek is lehetnek.