Vágólapra másolva!
Hózáporok lehetnek a hegyekben, szerda hajnalban pedig talaj menti fagy. Változékony és hűvös marad az idő a hétfő este átvonult hidegfront után.
Vágólapra másolva!

Változóan felhős lesz az ég kedden. A Duna-Tisza közén többet, a Dunántúlon és az ország keleti harmadán kevesebbet süt a nap. A Dunántúlon elszórtan, keleten, északkeleten több helyen valószínű zápor.

Napközben elszórtan valószínűleg zivatarok alakulnak ki jég- és hódarával kísérve. Erre északkeleten van nagyobb esély. Hózápor is lehet a magasabban fekvő helyeken, körülbelül 400 méter fölött. Ismét megerősödik az északnyugati szél, ez alól csak a Tiszántúl a kivétel. A Nyugat-Dunántúlon néhol viharos, 60-65 kilométer/órás lökésekkel fúj a szél.

Érezhetően hűvösebb van, mint hétfőn: 9 és 15 Celsius-fok között valószínű a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő estére 4 és 9 fok közé, szerda hajnalra -2 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Az elvonult hidegfront mögött szárazabb, hűvösebb levegő érkezik Magyarország fölé. Az időjárás-érzékenyek továbbra is hidegfronti hatásra számíthatnak. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás. Ilyenkor erősödhetnek a reumatikus fájdalmak, az ízületi panaszok. A szeles, változékony idő sokaknál ingerlékenységet is kiválthat.