Vágólapra másolva!
Pénteken és szombaton is lesznek gomolyfelhők az égen, de már csak néhol eredhet el a záporeső. Enyhébb az idő, de szombat hajnalban talaj menti fagy lehet három megyében.
Vágólapra másolva!

Figyelmeztető előrejelzést adott ki Bács-Kiskun, Nógrád, Somogy és Tolna megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), mert néhol talaj menti fagy lehet szombat hajnalban a szélcsendes, kevésbé felhős területeken. Péntektől vasárnapig fokozatosan melegszik az idő. Pénteken 14 és 18 Celsius-fok között alakul a csúcshőmérséklet, majd szombatra 1 és 6 fok közé hűl a levegő. Szombaton napközben 14-18, vasárnap 14-19 fok lesz.

Pénteken nagyrészt marad a napos idő gomolyfelhőkkel. Délután a Tiszántúlon lehet több a felhő, ott néhol eleredhet a záporeső. Többfelé élénk lökésekkel fúj az északias szél, keleten helyenként erős széllökések is előfordulnak.

Szombaton kezdetben fátyolfelhők lesznek az égen, majd kisüt a nap. Gomolyfelhők képződnek, amelyekből helyenként záporeső kialakul. Estétől egyre nagyobb területen derül ki az ég, de csak átmenetileg. Többnyire mérsékelten fúj majd a szél.

Azért esik ritkábban az eső ezekben a napokban, mert péntekre délkelet felé mozogva elhagyta a Kárpát-medencét az a magassági hidegcsepp (hidegörvény), amely csütörtökön záporokat, zivatarokat okozott Magyarországon is. Mögötte szárazabb levegő áramlik.

Bár front ugyan nincs, a magasban Magyarország fölé érkező hideg levegő miatt eleinte a hidegfrontokkal járó tünetek léphetnek fel. Emiatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet az időjárás-érzékenyeknél, és gyakoribbak lehetnek az ízületi fájdalmak. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál. A hidegfronti tünetek fokozatosan megszűnnek napközben pénteken.