Vágólapra másolva!
Változékony marad az idő a következő napokban is. Többször megnövekszik a felhőzet, de már nem esik annyiszor az eső, mint a hét elején. 
Vágólapra másolva!

Csak fokozatosan gyengül annak a magassági hidegörvénynek a hatása, ami ezekben a napokban alakítja a Kárpát-medence időjárását (ezt mutatja meg a két térkép a cikk végén). Ezeknek a több száz kilométer átmérőjű légköri képződményeknek az a jellegzetessége, hogy a belsejükben jóval hidegebb a levegő, mint a környezetükben. Az örvény gyakran jelentős mennyiségű csapadékkal jár együtt.

Pénteken és szombaton a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett sokszor és sok gomolyfelhő képződik, de csak helyenként alakul ki záporeső. Vasárnap ezután egy melegfront felhőzete éri el a Kárpát-medencét északnyugat felől, ekkor bárhol előfordulhat kisebb eső. Jelentős csapadéknak kicsi az esélye – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat hétvégi előrejelzésében.

Lényegesen nem változik a hőmérséklet pénteken, szombaton és vasárnap. Éjszakánként -2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet, hajnalban gyengén fagyhat a kevésbé felhős, szélcsendes, fagyzugos helyeken. Délutánra jellemzően 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő, a hétvégén vasárnap lesz melegebb. Hétfőn aztán ismét 20 fok fölött alakul a csúcshőmérséklet, de nem sokáig, mert ismét hidegfront érkezik.

A hidegcsepp helyzete kb. 5,5 km-es magasságban szombaton 14 órakor (közép-európai időszámítása szerint). Az örvény középpontja Magyarországtól keletre helyezkedik el Forrás: OMSZ
A hidegcsepp helyzete kb. 5,5 km-es magasságban vasárnap 14 órakor. Az örvény tovább gyengül és helyeződik kelet felé Forrás: OMSZ