Vágólapra másolva!
Esősebbre és hűvösebbre fordul az idő a hétvégén, de a jövő hét elején ismét melegebb lesz 20 foknál. Április 6-án elszórt záporokra, kisebb esőre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön és pénteken még napos idő várható az ország nagy részén, és több-kevesebb fátyolfelhő lesz az égen. Szombaton az ország északi részén ígérkezik gyengén felhős, napos idő. Délen többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé eredhet el az eső és a zápor.

Vasárnap, a választások napján erősen felhős marad az ég délen és délkeleten, és elszórtan kisebb esőre, záporra kell számítani. Másutt változóan felhős lesz az ég, de csapadék nem valószínű. Összesítve az ország területének egytizedék számítanak jelentős mennyiségű csapadékra (azaz legalább napi 5 milliméternyire) az Országos Meteorológiai Szolgálatnál.

Hidegebb hétvége

Érezhetően hűvösebb lesz a hétvégén, és vasárnap lesz a leghidegebb idő. Csütörtökön és pénteken még 18 és 23 Celsius-fok közé melegszik a levegő napközben. Szombaton aztán 14 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet, majd vasárnapra 11 és 16 fok közé csökken.

A hűvösebb idő abból is érezhető lesz majd, hogy vasárnapra virradóan 2 és 8, hétfőre virradóan 1 és 6 fok közé süllyed a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet. Mindez pedig az jelenti, hogy vasárnap inkább csak olyan meleg várható, mint amilyen április elején szokott lenni a sokéves átlagok szerint. Hétfőn ismét 14 és 19, kedden 17 és 21 fokig melegszik fel napközben a levegő, vagyis visszatér az ilyenkor szokásosnál melegebb idő.