Tavaszias meleg lesz a héten

Vágólapra másolva!
Felhőkkel, de az ország nagy részén csapadékmentesen zárul a február. Napról napra melegedni fog az idő, és a hét végére akár 16 fok is lehet.
Vágólapra másolva!

Hétfőn az ország nagy részén még viszonylag sok lesz a felhő, de hosszabb-rövidebb időszakokra előbújhat a nap. Kevés csapadékra csak délen, délnyugaton várható. Az északkeleti szél kezdetben északkeleten még élénk lesz, majd napközben mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és északnyugaton gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 fok körül valószínű.

Kedden az ország keleti felében többnyire erősen felhős idő várható, míg a Dunántúlon akár néhány órát is süthet a nap. A keleti megyékben elvétve előfordulhat jelentéktelen eső. A déli szél jellemzően mérsékelt marad, csupán a Dunántúlon élénkül meg olykor a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.

Szerdán már országszerte több órás napsütésre lehet számítani. A délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, ám a Dunántúl északi felében megélénkül a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, némi napsütésre a keleti megyékben van kilátás. A Dunántúlon elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett több órás napsütés is várható, csapadék nem valószínű. Az élénk déli szelet a Dunántúlon erős, olykor viharos közeli lökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.