Vágólapra másolva!
Csütörtök estig gyenge hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, emiatt ered el többfelé az eső, zápor Magyarországon. Több napsütésre északon lehet számítani.
Vágólapra másolva!

Fokozatosan egyre inkább vékonyodnak a felhők észak felől, több-kevesebb napsütés is várható, ugyanakkor délen maradhatnak még tartósan borult tájak. Délelőtt már csak délen és keleten lehet elszórtan kisebb eső, majd délutánra ott is megszűnik a csapadék. Helyenként élénk lökésekkel fúj az északi, északnyugati szél.

Estére több helyen képződhet köd. Sűrű, tartós, azaz több mint hat órán át tartó ködre elsősorban északkeleten lehet számítani, emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hőmérséklet csúcsértékre csütörtökön 8 és 13 Celsius-fok között alakul. Késő este 3-8 fok lesz, míg péntekre virradó éjszaka -1 és 4 fok közé hűl a levegő.

Hidegfronti hatásra számíthatnak az időjárás-érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus és ízületi fájdalmak. Az autózóknak érdemes figyelembe venniük, hogy a reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.