Vágólapra másolva!
A napsütéses idő esősbe fordul, de vasárnap akár 17 fok is lehet.
Vágólapra másolva!

Az ország nagy részén változó vastagságú fátyolfelhőzet szűri a napsütést, a Tiszántúlon és Borsodban ugyanakkor csak lassan zsugorodik a köd, illetve szakadozik az alacsonyszintű felhőzet. A délkeleti, keleti szél főleg a Dunántúl északi részén erősödik meg.

Éjszaka is főleg csak fátyolfelhők lesznek, de keleten, északkeleten vastagabb lehet a felhőtakaró, de csapadék ebből továbbra sem alakul ki. Az Északi-középhegység völgyeiben néhol köd képződik. Vasárnap a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időszakokra mindenütt kisüt a nap, a legtöbb napsütés délen, délkeleten valószínű.

Délutántól északnyugat felől határozott felhőzetnövekedés lesz megfigyelhető, ebből előbb Nyugat-Magyarországon, majd estétől északon másutt is előfordul eső, záporeső. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és időnként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1, 7 fok között, északkeleten 0 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 12, 17 fok között valószínű, északkeleten azonban ennél pár fokkal hűvösebb lehet.