Vágólapra másolva!
Jobbára napsütéses meleg lesz a hétvégén, hétfőre ismét elered az eső. A változékony idő folytatódik, a pénteki hidegfront után már gyors melegedés kezdődik a magasban.
Vágólapra másolva!

Pénteken este egyre többfelé képződik sűrű köd, előbb északkeleten, majd éjszaka a Tiszántúlon is. A több mint hat órán át tartó köd miatt figyelmeztető előrejelzést adott ki
Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton északkeleten csak lassan oszlik fel a köd, szakadoznak fel az alacsony szintű felhők. Ennek az az oka, hogy csak ott nem élénkül meg a déli, délkeleti szél, amely meg is erősödik a Dunántúl északi felén.

Délnyugaton szintén képződnek ködfoltok, de azok délelőtt megszűnnek. Nagyrészt fátyolfelhős, napos idő várható. Az éjszakai +1 és -5 Celsius-fokos minimum után 5 és 12 fok közé melegszik a levegő. 5 fok közelében azokon a vidékeken várható a hőmérséklet, ahol tartósabban ködös-felhős lesz az idő.

Az időjárás-érzékenyek szombaton melegfronti hatásra számíthatnak. Sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, és álmatlanok lehetnek. Ingadozhat a vérnyomás, és csökkenhet a koncentrálóképesség.

Márciusi meleg

Vasárnap hajnalra 0 és +5 fok közé hűl a levegő. Reggel-délelőtt változóan felhős idő várható, több órára kisüt a nap. Napközben egyre nagyobb területen borul be az ég északnyugat felől. Délutánig nem várható csapadék, majd délutántól előbb a Dunántúlon, majd estétől már egyre több helyen eredhet el az eső és a zápor. A szél északnyugatira fordul, és többfelé megélénkül.

Jópár fokkal melegebb lesz a sokévi átlagnál. Általában 10 és 17 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, miközben február közepén átlagosan 4 fok szokott lenni napközben. A legmelegebb idő Lenti, Pécs, Villány, Mohács és Szeged környékén valószínű.