Vágólapra másolva!
Északkeleten is eláll az eső, de délutántól ismét több lesz a felhő. Egymást érik a frontok, az időjárás-érzékenyek kellemetlen tünetekre számíthatnak.
Vágólapra másolva!

Egymást követik a ciklonok és frontjaik a Kárpát-medencében. Az éjszakai hidegfront után délután már melegfront éri el Magyarországot délnyugat felől. Hétfőn lassan eláll az eső az északkeleti határszélen is. Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Dél körül ismét növekedni kezd a felhőzet délnyugat felől, de estig a Dunától keletre még inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen. Késő estétől a Dunántúlon, majd északon ismét eleredhet az eső.

Délire, délkeletire fordul a szél, és napközben sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon pedig megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 Celsius-fok között alakul. Késő este 3 és 8 fok közé, kedd hajnalra 1 és 6 fok közé hűl a levegő.

Eleinte még a hidegfront hatását tapasztalhatják az időjárás-érzékenyek. Előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint ízületi fájdalmak. A görcsös panaszok hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak. Délutántól a melegfront okozhat sokaknál vérnyomás-ingadozást. Csökkenhet a koncentrálóképesség, mind a munkában, mind az utakon.