Vágólapra másolva!
Északon fagyott eső is lehet, de délután már vékonyodnak a felhők.
Vágólapra másolva!

Több tucat észak-magyarországi járásra adott ki riasztást a gyenge ónos eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A Szob, Nagykáta, Edelény és Fehérgyarmat határolta térségben néhány tizedmilliméter ónos esőre kell számítani. Főként Borsodban és Szabolcsban fagyott eső, esetleg havas eső, havazás is lehet emellett.

Napközben helyenként csak lassan oszlik fel az éjszakai köd. Kora délutánra mindenütt megszűnik a csapadék, és vékonyodni, szakadozni kezdenek a felhők. Többnyire mérsékelten fúj a szél. Estétől ismét sokfelé alakul ki újra tartós, sűrű köd, emiatt Békés és Csongrád megye kivételével az egész országra figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ.

Délelőtt várhatóan északkeleten is fagypont fölé melegszik az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 Celsius-fok között várható, majd késő estére 0 fok köré hűl a levegő.

Nyugat-Európa időjárását most egy hatalmas ciklonrendszer határozza meg. Arrafelé jobbára erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, főként az Atlanti-óceán partvidékén és a Brit-szigeteken. A Kárpát-medencébe e ciklon miatt áramlik a nedves levegő.

Front egyelőre még nem lesz Magyarország fölött. Orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen időjárásra lehet számítani, bár a felhősebb idő ronthatja a közérzetet.