Vágólapra másolva!
Pár órára kisüt még a nap szerdán, de Közép- és Kelet-Magyarországon is egyre felhősebb lesz az ég. A Dunántúlon ónos eső, keleten köd okoz gondot.
Vágólapra másolva!

Huszonkilenc dunántúli járásra adott ki riasztást gyenge ónos eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A meteorológusok ott általában néhány tizedmilliméternyi csapadékot várnak. A riasztás többek között Székesfehérvár, Kaposvár, Veszprém és Zalaegerszeg környékére érvényes. A szélvédett és derült tájakon a sűrű, zúzmarás köd okoz gondot, mert napközben néhol csak lassan ritkul. Erre főleg keleten kell számítani.

Napközben még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de már a középső és a keleti területeken is fokozatosan egyre több lesz a felhő, és néhol kisebb eső előfordulhat. Estétől, késő estétől elszórtan gyenge ónos eső hullhat a Dunától keletre. Az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön élénken fúj a délkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 Celsius-fok között alakul, de a tartósabban ködös vidékeken egész nap fagyhat. Késő este +2, -3 fok valószínű, míg csütörtök hajnalra -4 és 1 fok közé hűl a levegő.