Pár napra visszatér a tavasz

Vágólapra másolva!
Napról napra melegebb lesz a jövő héten, a hétfő még csak 17 fokkal nyit, de szerdára már húsz fok is lehet. A jó idő kitart a hétvégéig az Országos Meterorológia Szolgálat előrejelzése szerint. 
Vágólapra másolva!

Éjszaka ismét több helyen képződik köd, az ország északi felén azonban továbbra is lesznek borult, párás vidékek. Napközben ugyanakkor megszűnik a köd, északon is fokozatosan csökken a felhőzet, és az ország legnagyobb részén napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az előrejezés szerint többfelé megélénkülhet a déli, délkeleti szél, sőt a Fertő-tó és Sopron térségében erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 10 és 17 fok között várható.

Kedden többnyire kevés lesz a felhő, csapadék nem várható. A déli szél a Dunántúlon több helyen megerősödik, északnyugaton viharossá is fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de északkeleten még kissé hűvösebb lehet.

Szerdán általában gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél a Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.