Nem lesz ilyen meleg a jövő héten

Vágólapra másolva!
Az első napokban még kánikula lesz, utána szél és eső érkezik.
Vágólapra másolva!

A jövő hét első napjaiban folytatódik a kánikula, akár 34 Celsius-fok is lehet, helyenként viszont záporok, zivatarok, többször erős széllökések enyhíthetik a meleget. A hét végére némileg mérséklődik a nappali felmelegedés - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőn túlnyomóan napos idő várható. A délutáni, kora esti órákban azonban egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 30-34 fok között valószínű.

Hétfő ne menjünk a napra!


Hétfőre már csaknem az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki a tartós hőség miatt. Emellett az Országos Meteorológiai Szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy hétfőn is nagyon erős, 7,8-as értéket elérő UV-B sugárzás várható.

Kedden délnyugat, dél felől átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet. Főként a déli óráktól várható egyre többfelé záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás. Estére az északkeleti, keleti országrész kivételével megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Késő este a szél a Kisalföldön megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 15-23 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 26-34 fok között alakulnak, keleten lesz melegebb.

Jön az eső és a hidegebb levegő

Szerdán sokhelyütt várható eső, a hőmérséklet 15-20 fokra csökken, csütörtökön ennél hidegebb is lehet, pedig több napsütésre számítanak a meteorológusok. Pénteken, szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakul ki záporeső, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken és szombaton 10-16 fok között valószínű, és vasárnap sem lehet sokkal melegebbre számítani.