Egész héten esni fog

Vágólapra másolva!
Hétfő délután szárazabb, de néhány fokkal hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe a vasárnapi hidegfront után. Nyugalom ezután sem lesz: éjszaka melegfront érkezik, majd kedden ismét hidegfront, majd szerda este ismét sok eső várható.
Vágólapra másolva!

Több kistérségre riasztást adott ki a heves zivatarok miatt hétfő délutánra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A dörgés-villámlást átmenetileg viharossá, 60-80 kilométer/órássá erősödő széllökés és jégeső kísérheti. Estétől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet nyugat felől, és éjszaka már eső is várható, főként a Dunántúlon.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, de eleinte keleten még szűrten kisüthet a nap. Többfelé várható eső, zápor, de Tiszántúlon csak délután valószínű szórványosan záporeső. Késő délután északnyugaton felszakadozik a felhőzet, de estefelé még lehet zivatar az Alföld déli határvidékén, szintén erős széllökéssel és jégesővel az OMSZ előrejelzése szerint.

Országos eső

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, csak északnyugaton lehetnek vékonyabbak a felhők. Eső napközben főként délen és keleten várható, majd késő estétől kiterjedt csapadékzóna érkezik délkelet felől. Egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél.

Csütörtökön marad a túlnyomóan borult ég, csak északkeleten szakadozhatnak fel rövid időre a felhők. Országos esőre kell számítani, keleten zivatar is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél sokfelé viharos lesz, a legerősebb a Dunántúlon lehet.

Sok felhőt és csapadékot mutatnak az előrejelzések csütörtökön 14 órára. Az országos esőzést egy ciklon okozza, amely éppen a Kárpát-medence fölé helyeződik Forrás: OMSZ

Pénteken is túlnyomóan borult idő lesz, és sokfelé valószínű további eső, zápor, délkeleten lesz a kevesebb csapadék. Viharos marad az északi, északnyugati szél A Dunántúlon, másutt a délkeleti, keleti szelet kísérik élénk, néhol erős széllökések.

Szombaton kezd egy kissé szárazabbra változni az időjárás. Már csak erősen felhős ég valószínű, de több helyen eleredhet az eső és a zápor. A Dunántúlon még gyakran megerősödik az északnyugati szél, másutt változó irányú, többnyire mérsékelt légmozgás várható.

Így lesz egyre hűvösebb

A hétfő késő esti 10-16 Celsius-fok után keddre virradóan 4 és 10 fok közé hűl a levegő. Kedden északnyugaton és nyugaton lesz hűvösebb 11-16 fokkal, másutt 17 és 20 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Szerda, csütörtök és péntek éjszaka 6-12 fok közé hűl a levegő. Szerdától aztán nem melegszik húsz fok fölé az idő: aznap 13 és 17, csütörtökön már csak 8 és 17 fok között alakul napközben a hőmérséklet (csütörtökön északkeleten valószínű a legmelegebb idő). Pénteken 10 és 16, szombaton már 12 és 17 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Kövesse térképen, hol esik a legtöbb eső!http://www.origo.hu/idojaras/terkep/csapadek/index.html