Vágólapra másolva!
Legfeljebb néhány gomolyfelhő lesz az égen, késő este is marad a nyárias meleg.
Vágólapra másolva!

Nagyrészt derült lesz az ég csütörtökön. Napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhők, vagy kevés gomolyfelhő lehet időnként az égen. Csapadék nem lesz. Átmenetileg megélénkül a déli, délkeleti szél (főleg a Dunántúlon), a Kisalföldön pedig néhol erős lökések kíséretében fúj az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

27 és 31 Celsius-fok között várható a legmagasabb hőmérséklet. Késő estére 18 és 24 fok közé, péntek hajnalra 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. A térkép azt mutatja meg, milyen meleg lesz csütörtök kora délután:

Ilyen meleg várható csütörtök kora délután Forrás: OMSZ

A nyárias időt az okozza, hogy dél felől száraz, egyre melegebb levegő érkezik Magyarország fölé az Oroszország felett elhelyezkedő anticiklon peremén. Az anticiklon magasnyomású légtömegei jól kiszámíthatóan stabil időjárási helyzetet hoznak létre, nyáron ezek vezetnek a tartós hőhullámokhoz.

Front nem éri el az országot, erős fronthatás tehát nem várható. A magasban zajló melegedés miatt viszont a gyenge melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek. Előfordulhatnak alvási zavarok, fáradékonyság és levertség, de a napos meleg jótékonyan hat a közérzetre.