Vágólapra másolva!
Délután kezd el igazán esni az eső, a Tiszától keletre a zivatarok miatt lehet itt-ott különösen sok eső. Csütörtökön az egész ország ázni fog egy fölénk kanyarodó mediterrán ciklon miatt.
Vágólapra másolva!

Szerdán kora délutánig elszórtan, később az Alföldön már egyre nagyobb területen ered el az eső és zápor. A csapadék estétől áthúzódik az ország nyugati részére is.

Sok lesz az eső: a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön több mint 20 milliméternyire számítanak területi átlagban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai. Délután intenzívebb záporok és zivatarok is kialakulhatnak a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön, ezért helyi jelleggel jelentősen több eső is lehullhat a 20 milliméternyinél.

A közelítő ciklon miatt országszerte tovább erősödik az északi szél. Délutántól 70 kilométer/órásnál erősebb széllökésekre kell számítani sokfelé a Dunántúlon és a Duna-Tisza-köze nyugati részén, északkeleten pedig helyenként. Este már 90 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak a Balaton és a Bakony környékén. A csapadék és/vagy az erős széllökések miatt tizenöt megyére adott ki sárga figyelmeztető előrejelzést az OMSZ.

Már nem lesz húsz fokos meleg, 13 és 19 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő, majd csütörtök hajnalra 6 és 12 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Csütörtökön jön a még több eső

Túlnyomóan borult lesz az ég. Országos esőre kell számítani, keleten zivatar is előfordulhat. 24 óra alatt 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat, ezért Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével mindenütt országra narancs figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ.

Nagyon barátságtalan lesz az idő. Sokfelé viharosan fúj az északi szél, a legerősebben a Dunántúlon. Napközben 9 és 18 fok közé melegszik a levegő, északkeleten valószínű a legmelegebb, viszont a szél miatt körülbelül két fokkal tűnhet hűvösebbnek az idő. Miért lesz ilyen viharos idő szombat délutánig? Olvassa el ezt a cikkünket!