Csütörtökön még esni fog

Vágólapra másolva!
Az éjszakai hidegfront csütörtökön már el is hagyja kelet felé a Kárpát-medencét. Mögötte egyre kevesebb a felhő, kisüt a nap, de ez Magyarország keleti részén csak délután következik be.
Vágólapra másolva!

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de már reggeltől nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A Duna vonalában késő délelőtt süt ki a nap, a keleti határszélen pedig késő délutánig, estig felhős idő lesz.

Eleinte sokfelé, majd egyre inkább csak keleten várható nagy területen eső, zápor. Délután a Dunántúlon és a középső országrészben néhol futó záporok is lehetnek. Heves zivatar nem lesz, de napközben néhol a Dunától keletre kialakulhat zivatar, amelyet 55-65 kilométer/óráig erősödő szél kísér – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több helyen megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet délután 17 és 22, késő este 11 és 16 Celsius-fok között alakul. Péntek hajnalra 5 és 12 fok közé hűl a levegő.

Az éjszakai hidegfront után napközben már enyhébb levegő érkezik Magyarország fölé. Emiatt melegfront jellegű hatás tapasztalhatnak azok, akik különösen érzékenyek az időjárás változásaira: megfájdulhat a fejük, migrén, álmatlanság, illetve vérnyomás-ingadozás léphet fel náluk.