Szeszélyes lesz az idő húsvétkor

Vágólapra másolva!
Nem valószínű ragyogó tavaszi idő a hétvégén és húsvétkor. Napközben általában 15 fok fölé melegszik a levegő, de el-elered az eső és a záporeső.
Vágólapra másolva!

Melegebb idő lesz a mostaninál a húsvéti hétvégén. Pénteken már nem kell hajnali fagyoktól tartani, az éjszakai 2-8 Celsius-fok után 17 és 22 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Hétfőig fokozatosan melegebb lesz éjszakánként, általában 5 és 11 fok közé hűl hajnalra a levegő az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Szombaton hasonlóan meleg lesz nappal, mint pénteken, mert 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap kissé hűvösebb lesz, 14-19 fok várható, majd húsvéthétfőn 15 és 20 fok között alakul napközben a hőmérséklet.

Péntektől hétfőig minden nap lehet számítani valamennyi csapadékra. Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, néhol zápor előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Szombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd kelet felől megvastagszik a felhőzet. Többfelé valószínű eső, záporeső. Megélénkül és helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél.

Húsvétvasárnap aztán gyakran lesz erősen felhős az ég, de a Dunántúlon néhány órás napsütés várható. Többfelé valószínű eső, záporeső. Élénk, néhol erős lesz a délkeletire forduló szél, emiatt pár fokkal hűvösebbnek tűnhet az idő annál, mint amit a hőmérők mutatnak. Húsvéthétfőn szintén többször lesz erősen felhős az ég, zápor pedig szórványosan valószínű. Időnként megélénkül a délkeleti szél.

Hogyan változik a hőmérséklet? (térkép)http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html